Agila poddar [den kompletta listan]

Min lista på de aktiva Agila poddar jag ofta rekommenderar och också lyssnar på då och då. Många av dem har transkripts och intressanta länkar och information på sina siter. Själva länkarna till poddarna hittar vi via deras sida såklart. I slutet av listan hittar du Agila poddar på svenska!

Agile.FM
En podcast ledd av Joe Krebs, där han diskuterar Agila ämnen och mer med andra Agila kolleger. En ny intressant gäst i varje avsnitt som kommer ut några gånger i månaden.
Agile Book Club
En ganska ny podd om nya Agila böcker. Upplägget är att Justyna Pindel och Paul Klibb läser en bok inför varje avsnitt, och sedan diskuterar den. Kanske är det mest intressanta att lyssna på deras intervju av varje  författare.
Agile Coffee
Victor Bonaccis Agile podcast har funnits med länge – här spelar han in sina Lean coffee meetups, med ett nytt avsnitt varje månad.
Agile Chicago Style Podcast

En lokal community-podcast, ledd av de Agila coacherna Rick Waters och Matt Beam.
http://agilechicagostyle.com/

Agile Amped
Det här är en pod av Accenture, där företagsrepresentanter intervjuar gäster. Ibland är det intressanta gäster iallafall.
Agile for Humans

Ryan Ripley publicerar ett nytt avsnitt varje vecka av denna uppskattade podcast med intressanta Agila gäster. En av mina favoriter faktiskt.
http://ryanripley.com/agile-for-humans/

Agile coaches’ corner

En podd från företaget Agile Thoughts där medarbetare pratar med varandra om metoder och utmaningar. https://agilethought.com/category/podcast/

Agile Uprising
Det här är en podast från initiativet Agile Uprising – ett oberoende nätverk av Agila thought leaders som syftar till att främja Agilt tänkande. Gör som jag och gå med i communityn. Podden som kommer ut med ett nytt avsnitt nästan varje vecka hostas av olika medlemmar i communityn och har lika intressanta gäster och ämnen. Medan du är där, missa inte intervjuerna med författarna av det Agila manifestet.
Boss Level Podcast
En inspirerande intervjuserie med fantastiska gäster, hostad av Sami Honkonen. Så är det här Agilt då? Ämnena är oftast relaterade till the greater good, och blandar ämnen som att förbättra organisationer, bekämpa fattigdom och klimatförändringarna, och det är väl en del av anledningarna till varför vi arbetar med Agila arbetsätt ändå.
Collaboration Superpowers Podcast
En pod från företaget med samma namn, ledd av Lisette Sutherland. Podden fokuserar på sätt att förbättra arbetssätt och samarbete i distribuerade företag, med virtuella team och mellan utspridda team.
Deliver It
En podcast som fokuserar på Product Owners och deras metoder och utmaningar. Cory Bryan leder den och kommer ut med ett nytt avsnitt varannan vecka.
Engineering Culture Podcast

InfoQ har flera intressanta podcasts, men denna som kommer med ett nytt avsnitt varje vecka är den som oftast gör mig mest intresserad. Avsnitten täcker flera intresseområden och är oftast 20-30 minuter långa.
https://www.infoq.com/Engineering-Culture-Podcast/podcasts/

Happy Melly podcast

En podcast från den globala organisationen professionell lycka- ett slags nätverk som jobbar för mer lycka och tillfredställelse på arbetet. Ett nytt avsnitt ute varje vecka.
https://www.happymelly.com/category/podcasts/

Leading Agile
Denna fokuserar på storskalig Agil transformation, eller skalad Agil organisation om man så vill.  Företaget bakom är Leading Agile. Här får vi lyssna till intervjuer men även Q&A från deras kurser.
Meta-Cast
Den här Agila podcasten, skapad och hostad av Bob Galen and Josh Anderson, har funnits sedan 2010(!) och kommer löpande ut med nya avsnitt.
RAAS – Reflection as a Service
En podcast om Agil mjukvaruutveckling och entreprenörskap, skapad av Paul Merrill (och tills nyligen, James Jeffers).
SAFe Business Agility Podcast

En podd om Scaled Agile Framework (SAFe) från Scaled Agile. Några avsnitt i månaden där gäster och SAFe fellows diskuterar olika aspekter av SAFe, svarar på frågor och kommer med exempel från företag och organisationer.
https://www.scaledagile.com/safe-business-agility-podcast/

Scrum Master Toolbox

Vasco Duarte som många av oss kommer ihåg som en av de tongivande personerna i no-estimate-rörelsen, har en podd som kommer ut med ett nytt avsnitt varje veckodag, alltså fem i veckan! Som namnet säger handlar den ofta om Scrum Masters och utmaningar och tips för dem. Han har valt ett smart format med en gäst per vecka och avsnitten är inte mer än tio minuter långa.
http://scrum-master-toolbox.org/

Software Engineering Radio
En podd för mjukvaruutvecklare från redaktionen och medarbetare på IEEE Software magazine, där man blandar Agila metoder, programmering och mycket annat.
SpamCast – Software Process and Measurement Cast
Den äldsta podcasten på listan som fortfarande är igång tror jag! Den har funnits sedan 2007 och innehåller intervjuer, essäer, fakta och tips kring processförbättringar och mätetal inom allting IT.
Sprint UX Podcast
Ett avsnitt per vecka, där Kyle Coberly, Michael Dusing and Cody Moiseve pratar och diskuterar kring UX, design och ofta agila arbetssätt kring UX.
https://www.sprintuxpodcast.com/
The Agile Pubcast
En podcast som är lite stökig  🙂 där Geoff Watts och Paul Goddard pratar med varandra över ett par öl, på puben så klart. http://www.agilify.co.uk/resources/the-agile-pubcast
The Agile Revolution
Mer 170 avsnitt skapade av de tre agilisterna Craig Smith, Renée Troughton and Tony Ponton.
The Agile Wire
En Agil podd från Wisconsin, där värdarna som båda heter Jeff har intressanta gäster lite då och då.
This Agile Life
En hel grupp av värdar som pratar Agil filosofi och Agila tillämpningar i det vanliga livet med intressanta gäster.
The Modern Agile Show

Joshua Kerievsky och gäster diskuterar allt Agilt, ofta utifrån ett Modern Agile-perspektiv så klart. Den här podden finns både som en videopod på Youtube och en vanlig röst-podcast.
ModernAgileShow Youtube channel
http://modernagile.org/#learnMore

The Rabbit Hole Podcast
En podcast för utvecklare med en bra mix av mer tekniska ämnen och diskussioner kring arbetssätt och samarbetsmönster.
Troubleshooting Agile
Jeffrey Fredrick och Douglas Squirrel håller på att skriva en bok tillsammans med titeln Agile Conversations. Deras podd fungerar som ett sällskap och källa till den kommande boken.
http://troubleshootingagile.com/

Agila poddar på svenska

Agilpodden

En svensk Agil podd som kommer ut med nya avsnitt varannan vecka, av Erik Hultgren and Dick Lyhammar. Kul och intressanta gäster hos två värdar som verkar väldigt överens med varandra.
http://www.agilpodden.se/

Agila HR-podden

Här bjuder Frida Mangen in gäster ungefär varannan vecka för att diskutera Agila organsiationer och företag ur ett HR-perspektiv.
https://brabattreagil.se/

Bra Bättre Agil

En intervjuserie med Agila utövare, ledd av Lina Horndahl.
https://brabattreagil.se/

Väg 74

Det här är det trevliga företaget Agicals podcast som tar upp ämnen om allt inom systemutveckling, som Agilt, XP, DevOps, TDD och så vidare, lett av Ola Ellnestam och Tobias Anderberg.
http://www.agical.se/pod/

Lean Podcasts

Några få mer renodlade podcasts om Lean. Av nån anledning känns de ofta inriktade på management, styrning och kontroll.

Lean-Agile Straight Talk
Lean Blog Interviews Podcast
Lean Change Management

Äldre inaktiva agila podcasts

Hit flyttas podcasts som verkar sluta finnas till. Men gamla avsnitt kan såklart fortfarande vara intressanta

All things Agile – inactive
The Guardian Podcast
Ryn Melbergs podacst om Agil och Lean governance, och agil skalning då förståss.
http://rynmelberg.com/guardian-podcasts/ 
Why Agile Transformations Fail

Skulle vi inte vilja ha ett gemensamt slutgiltigt svar på frågan varför Agila transformationer misslyckas? Jag har så klart mina aningar, men här gör också Gez Smith sitt bästa för att undersöka misslyckanden och tips i en serie intervjuer.
http://whyagiletransformationsfail.com/

Saknar du några bra Agila podcasts?

Lämna en kommentar nedan så lägger jag till ditt förslag, eller skicka ett mail till info@gosub.se!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem × två =

Scroll to top